2015-10-19 11:02:46• hírek • Kocsis Zoltán

Szatmáron is csak a második hely jutott a Galaktikusoknak

Talán a vártnál is nagyobb érdeklődést váltott ki a lehetőség, hogy bárki ingyen és bérmentve próbálhatta ki a hőlégballonozást Szatmárnémetiben. Mindez kissé háttérbe is szorította a „Szatmári öko-sport hétvége" sporteseményeit.

Nem kevesen voltak olyanok, akik nem akarták elhinni, hogy 2015 Szatmárnémetijében valami újat és érdekeset teljesen ingyen lehet kipróbálni. Keresték is vasárnap a pontot, ahol jegyet lehet vásárolni a hőlégballonhoz és hüledeztek, mikor kiderült: egyetlen vas nélkül emelkedhetnek magasba a szerkezettel. A szervezők rendkívül előzékenyen a kisgyerekes családokat előre engedték, ami nem mindenkinek tetszett ugyan, de lelkesedve vártak a kalandra - a szervezők beszámolója szerint összesen 643-an.

„Apa, félek!", mondogatta egy hét-nyolc éves forma leányka apjának, aki azzal próbálta lelkesíteni és erőt önteni belé, hogy „Ilyen lehetőséggel még egyszer nem találkozol az életben". Mindez mennyire nyugtatta meg a göndör hajú kislányt nem tudni, ám amikor a föld elkezdett közeledni a hőlégballon kosarához, lelkesen tört ki belőle a vágy: „Még, még! Utazni akarok tovább!".

Ami a hétvége sporteseményeit illeti, a szombati kispályás focibajnokságra kilenc csapat jelentkezett, a tornát pedig az ASP14 nevű csapat nyerte (a gárda tagjai: Sabou Rares, Stoica Alex, Zaha Stelian, Boitor Mirel, Strempel Alexandru, Berki Alex, Tantas Sergiu). Amint a valóságban általában a Barcelona mögött, a Galaktikusok ezúttal is a második helyen végeztek, míg a harmadik helyen a Foci barátai nevű csapat zárt.

A szintén az ifjúsági táborban megszervezett sakkbajnokságban harmincan ültek a táblák mögé, a fiúknál Mocan Alex nyert Enea Sebastian és Donca Andrei előtt, míg a lányoknál Luca Cezara végzett az első helyen Breban Valentina előtt.

Vasárnap az asztalitenisz volt terítéken, az ütőt pedig Petric Sorin kezelte a legeredményesebben, Zaha Vasile lett a második, Salajan Andrei a harmadik.

A környezettudatos szellemiséget és az egészséges életforma alapjait képező tetsmozgást népszerűsíteni hivatott rendezvény záróeseményeként a környezetvédelmi minisztérium égisze alá tartozó intézmények tagjai valamint a megyei tanács munkatársai csaptak össze egy kispályás focitorna keretein belül. Az első helyen utóbbi, azaz a megyei tanács csapata végzett, megelőzve a barlafalui és a sárközújlaki erdészeti hivatal együtteseit.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: